• 100% tevredenheid gegarandeerd!
  • Kantoorautomatisering: Microsoft Office
  • ICT team: 24x7training™

Wat is Microsoft Power BI?

QM-afbeelding8

Microsoft Power BI is een business intelligence (BI)-platform dat niet-technische zakelijke gebruikers tools biedt voor het aggregeren, analyseren, visualiseren en delen van gegevens. De gebruikersinterface van Power BI is redelijk intuïtief voor gebruikers die bekend zijn met Excel , en de diepe integratie met andere Microsoft-producten maakt het tot een veelzijdige selfservice-tool die weinig training vooraf vereist.

Gebruikers kunnen een applicatie voor Windows 10 downloaden , genaamd Power BI Desktop, en native mobiele apps voor Windows-, Android- en iOS – apparaten. Er is ook Power BI Report Server voor bedrijven die hun gegevens en rapporten on-premises moeten onderhouden. Die versie van Power BI vereist een speciale versie van de desktop-app, toepasselijk genaamd Power BI Desktop voor Power BI Report Server.

Veelgebruikte toepassingen van Power BI

Microsoft Power BI is een onderdeel van het Microsoft Power Platform en wordt gebruikt om inzichten te vinden in de gegevens van een organisatie. Power BI kan helpen bij het verbinden van ongelijksoortige gegevenssets, het transformeren en opschonen van de gegevens in een gegevensmodel en het maken van diagrammen of grafieken om de gegevens visueel weer te geven. Dit alles kan worden gedeeld met andere Power BI-gebruikers binnen de organisatie. Een cursus Power BI  laten volgen aan je medewerkers zorgt voor een efficiënter en effectiever werkmethode in data en gegevens. De de cursus Power BI kosten laten zich snel terugverdienen.

Wie gebruikt Power BI?

Hoewel Power BI een selfservice BI-tool is die data-analyse naar werknemers brengt, wordt het vooral gebruikt door data-analisten en BI-professionals die de datamodellen maken voordat ze rapporten verspreiden binnen de organisatie. Mensen zonder analytische achtergrond kunnen echter nog steeds door Power BI navigeren en rapporten maken.
Microsoft Power BI wordt gebruikt door zowel afdelingsvertegenwoordigers als management, met rapporten en prognoses die zijn gemaakt om verkoop- en marketingvertegenwoordigers te helpen, terwijl het ook gegevens levert voor het management over hoe de afdeling of individuele werknemers vooruitgang boeken in de richting van hun doelen.

Daarnaast biedt Power BI een beheerportal voor beheerders om te helpen bij het configureren van de implementatie van Power BI, evenals gebruiksmonitoring en licenties.

Belangrijkste kenmerken van Power BI: Microsoft heeft vanaf het begin een aantal functies voor gegevensanalyse aan Power BI toegevoegd en blijft dit doen. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn de volgende:

Kunstmatige intelligentie: Gebruikers hebben toegang tot beeldherkenning en tekstanalyse in Power BI, kunnen machine learning-modellen maken met behulp van geautomatiseerde ML-mogelijkheden en integreren met Azure Machine Learning.

Ondersteuning voor hybride implementatie: Deze functie biedt ingebouwde connectoren waarmee Power BI-tools verbinding kunnen maken met een aantal verschillende gegevensbronnen van Microsoft, Salesforce en andere leveranciers.

Snelle inzichten: Met deze functie kunnen gebruikers subsets van gegevens maken en automatisch analyses op die informatie toepassen.

Ondersteuning voor gemeenschappelijk datamodel: De ondersteuning van Power BI voor het gemeenschappelijke gegevensmodel maakt het gebruik van een gestandaardiseerde en uitbreidbare verzameling gegevensschema’s (entiteiten, attributen en relaties) mogelijk.

Cortana-integratie: Deze functie, die vooral populair is op mobiele apparaten, stelt gebruikers in staat om mondeling gegevens op te vragen in natuurlijke taal en toegang te krijgen tot resultaten met behulp van Cortana , de digitale assistent van Microsoft.

Maatwerk: Met deze functie kunnen ontwikkelaars het uiterlijk van standaard visualisatie- en rapportagetools wijzigen en nieuwe tools in het platform importeren.

API’s voor integratie . Deze functie biedt ontwikkelaars voorbeeldcode en applicatieprogramma-interfaces ( API’s ) voor het insluiten van het Power BI-dashboard in andere softwareproducten.

Self-service gegevensvoorbereiding . Met behulp van Power Query kunnen bedrijfsanalisten big data opnemen, transformeren, integreren en verrijken in de Power BI-webservice. Opgenomen gegevens kunnen worden gedeeld over meerdere Power BI-modellen, rapporten en dashboards.

Modelweergave: Hierdoor kunnen gebruikers complexe datamodellen per onderwerpgebied opdelen in afzonderlijke diagrammen, meerdere objecten selecteren en gemeenschappelijke eigenschappen instellen, eigenschappen bekijken en wijzigen in het eigenschappenvenster, en weergavemappen instellen voor eenvoudiger gebruik van complexe datamodellen.

Microsoft Power Platform

Toegang tot gegevensvolumes uit meerdere bronnen

Power BI heeft toegang tot enorme hoeveelheden gegevens uit meerdere bronnen. Hiermee kun je enorme hoeveelheden gegevens bekijken, analyseren en visualiseren die niet in Excel kunnen worden geopend. Enkele van de belangrijke gegevensbronnen die beschikbaar zijn voor Power BI zijn Excel, CSV, XML, JSON, pdf, enz. Power BI gebruikt krachtige compressie-algoritmen om de gegevens in het .PBIX-bestand te importeren en in de cache op te slaan. Power BI maakt dingen visueel aantrekkelijk. Het heeft een eenvoudige functionaliteit voor slepen en neerzetten, met functies waarmee je alle opmaak naar vergelijkbare visualisaties kunt kopiëren.

Uitzonderlijke Excel-integratie

Power BI helpt bij het verzamelen, analyseren, publiceren en delen van Excel-bedrijfsgegevens. Iedereen die bekend is met Office 365 kan eenvoudig Excel-query’s, datamodellen en rapportages koppelen aan Power BI Dashboards. Met Power BI kun je realtime streamanalyses uitvoeren. Het helpt je gegevens op te halen uit meerdere sensoren en sociale mediabronnen om toegang te krijgen tot realtime analyses, zodat je altijd klaar bent om zakelijke beslissingen te nemen.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor nadere informatie.

Zij hebben reeds hun IT-doelen behaald.