• 100% tevredenheid gegarandeerd!
  • Kantoorautomatisering: Microsoft Office
  • ICT team: 24x7training™

Microsoft Power Platform

Een modern bedrijf dat bij de tijd wil blijven, ontkomt er haast niet aan om de applicaties van het Microsoft Power Platform te gebruiken: Power BI, Power Automate en Power Apps. Hiermee kan iedere organisatie zelf oplossingen creëren voor efficiëntere werkprocessen. In de navolgende tekst zal op ieder van deze applicaties kort worden ingegaan, als ook toelichting op de cursussen die Quality Mentor hiervoor biedt.

QM-afbeelding8

Microsoft Power Platform

lgoo-quality-mentor-transparent-copy

Vrijblijvend adviesgesprek met Maurice

ezgif.com-gif-maker (3)

INSCHRIJVEN & PRIJS

Vanaf In-Company prijs: 1250,- tot 1750,-. (Afhankelijk van aantal deelnemers).

 

Incl. toegang tot een collectie van 500 Online training video’s.

Incl. 60 dagen helpdesk.

Incl. kennistest analyse. Voor en na de training.

  Power BI

Power BI ofwel Business Intelligence is een applicatie waarbij data uit verschillende bronnen kunnen worden ingevoerd, met als doel deze data te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om marktinformatie te analyseren en hier vervolgens op te sturen. Maar ook om reviews over de producten van een bepaald bedrijf te inventariseren, de informatie kan hierbij uit verschillende interne en externe bronnen worden geraadpleegd. Bij het analyseren kan gebruik worden gemaakt van artificial intelligence waarbij gezocht wordt op bepaalde woorden in de reviews.

De rapporten die worden gegenereerd uit Power BI zijn visueel aantrekkelijk. Verder kent Power BI een sterke beveiliging. De documenten die in gedeelde rapporten voorkomen, kunnen alleen worden geopend (en gedownload) door personen die daartoe zijn geautoriseerd. Bovendien kan dat ook alleen maar op devices die bij uw organisatie bekend zijn.

Microsoft Power BI platform werkt naadloos samen met andere Microsoft applicaties, zoals Office 365, OneDrive 365 voor
Bedrijven, Teams en SharePoint.

Cursus Power BI

Voor een Power BI cursus kunt u uitstekend bij Quality Mentor terecht. Een organisatie die nieuw is met het gebruik van Power BI, kan ter kennismaking een cursus introduction to Power BI volgen. De medewerkers die starten met deze applicatie, zijn gebaat bij de cursus Power BI basis. Hiervoor is kennis vereist van Excel, vooral m.b.t. formules en draaitabellen. Voor de gevorderde Power BI gebruiker is de cursus Power BI advanced of cursus data-analist met Power BI de meer geschikte optie.

Bovengenoemde trainingen zijn klassikaal en op locatie (in Driebergen) of online te volgen. De training duurt één dag.

Wat leert de cursist?

Men leert met gebruik van verschillende gegevensbronnen (o.a. Excel) managementrapportages te maken en interactieve management dashboards te creëren.

  Cursus Power Automate

Werkprocessen bestaan vaak uit steeds terugkomende handelingen die veel tijd kunnen kosten. Deze handelingen kunnen op een eenvoudige wijze in Power Automate worden geautomatiseerd. Het kunnen simpele taken zijn, zoals e-mails waarvan de bijlagen automatisch in een bepaalde map moeten worden opgeslagen, als afhandelingen en goedkeuringen van reisaanvragen, afhandeling van bepaalde formulieren, etc. Hiervoor kunnen ontwerpen worden gecreëerd, maar ook kan gebruik worden gemaakt van een bibliotheek met sjablonen voor flows.

Power Automate werkt eveneens naadloos samen met eerder genoemde andere Microsoft applicaties.

Cursus Power Automate

Power Automate is een applicatie waarmee men intuïtief kan werken. Een cursus is echter wel aangeraden om alle mogelijkheden te leren kennen. Quality Mentor biedt de Power Automate cursus. De cursus duurt één dag en wordt op locatie gegeven in Nieuwegein..

Wat leert de cursist?

In deze cursus krijgt de cursist eerst theoretische uitleg, daarna wordt de uitgelegde theorie in praktijk geoefend. Men kan dan eenvoudige, maar ook complexe stromen leren opzetten.

Power Apps

Met Power Apps kunnen applicaties worden gegenereerd voor web of smartphone. Dit kan heel eenvoudig met slechts enkele klikken. Een organisatie die nog werkt met verouderde papieren dan wel digitale formulieren kan door middel van Power Apps deze formulieren snel en doelmatig omzetten naar formulieren die online of in de cloud kunnen worden gezet. Aangezien er geen kennis van codering nodig is, kunnen oplossingen door medewerkers worden gemaakt die zelf het dichtst bij het werkproces staan. Dat betekent dat ontwikkelaars minder belast worden en hun tijd voor andere zaken kunnen gebruiken.

Andere cursussen van Quality Mentor

Quality Mentor is gespecialiseerd in trainingen van Microsoft applicaties. Dit zijn de genoemde Power Platform applicaties, maar ook Microsoft 365. Immers ook het beheersen van deze applicaties is van belang voor de professionalisering van uw organisatie. In de praktijk blijkt dat mensen soms alle functies van het pakket niet kennen. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • Men maakt handmatig een inhoudsopgave in Word, terwijl deze automatisch gegenereerd kan worden. Of men maakt geen gebruik van de tijdsbesparende mailmerge functie.
  • Men gebruikt de mailbox van Outlook als to do list, terwijl deze daar niet voor is geëigend en Outlook een prima functie heeft om taken te beheren.
  • Men maakt een visueel niet aantrekkelijke PowerPoint presentatie volgepropt met tekst.
  • Men gebruikt de functionaliteit van Excel onvolledig, zoals queries, formules, voorwaardelijke opmaak etc.

De Office trainingen van Quality Mentor kunnen op diverse manieren worden gevolgd. Zo bieden wij o.a. een training met leerstof die gedurende 12 maanden online gevolgd kan worden. Ook voor mensen die wel een cursus willen volgen, maar dit door gebrek aan tijd (nog) niet hebben gedaan, is er een training. In deze online cursus hoeft men slechts 5 minuten per week zich bezig te houden met een bepaald onderwerp uit de cursus. Al doende leert men dan steeds nieuwe dingen.

Behalve Office bieden wij ook training op het gebied van Cybersecurity.

Meer weten?

Vraagt u vrijblijvend informatie aan bij onze medewerkers over ons gehele cursusaanbod. Wij staan u graag te woord.

Zij hebben reeds hun IT-doelen behaald.