• 100% tevredenheid gegarandeerd!
  • Kantoorautomatisering: Microsoft Office
  • ICT team: 24x7training™

Waarom een vertrouwenspersoon?

QM-afbeelding8

Je kunt geen vertrouweling worden tenzij je echt betrouwbaar bent. Je moet iemand zijn die zegt wat ze doen en doet wat ze zeggen. Je moet iemand zijn waarop je kunt rekenen om authentiek te zijn. En als je eenmaal iemands vertrouwen hebt, geef dan nooit door wat ze je vertellen aan andere mensen. Verdien het recht om in deze rol te zijn. Wees iemand op wie je kunt rekenen en waar mensen graag bij zijn. Je wilt niet gewoon een ‘ja’-persoon zijn. Hoewel iedereen validatie nodig heeft en je die zou moeten geven, moet je meer doen: ze pushen om het beste uit zichzelf te halen.

Vertrouwelijk karakter

We zijn sociale dieren, en zelfs in onze donkerste moeten we nog steeds iemand bereiken. Een vertrouweling is die perfecte persoon; ze luisteren zonder oordeel, ze kunnen een bron van kracht en goed advies zijn, en ze houden je geheimen veilig. Iemand die kan voelen wat jij voelt, hetzij omdat ze jouw problemen zelf hebben ervaren, hetzij omdat ze er erg op afgestemd zijn. Empathie is één van de belangrijkste eigenschappen om een goede vertrouwenspersoon te zijn.

Een handje helpen

Het helpen van familie of vrienden in huis of bij een taak waarbij ze hulp nodig hebben, is een geweldige manier om hen te bedanken. Zou jouw vertrouwenspersoon jou of anderen ook zo helpen?

Maar een vertrouwenspersoon hebben om mee te praten via de telefoon is één ding, als ze een activiteit met je hebben, kan dit voor beide partijen voordelen opleveren. Je vertrouweling kan een trainingsmaatje zijn of een schaaktegenstander of een schrijfpartner. Zoek een gemeenschappelijke basis waardoor je kunt praten terwijl je een activiteit doet, op die manier is het niet alleen eenzijdig als je samenkomt.

vertrouwenspersoon

Voordelen van een vertrouwenspersoon

De voordelen van het hebben van een cursus vertrouwenspersoon zijn onbetwistbaar. Ten slotte heeft iedereen die beste vriend op gelijk niveau nodig met wie je gewoon kunt omgaan, omdat ze je niet zullen beoordelen als je het verprutst. Het kan totaal verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen, of je kunt zeggen dat een beste vriend iemand is die je bijstaat, zelfs als de hele wereld tegen je is, die je beslissingen steunt als je gelijk hebt, de eerste is die je corrigeert als je gelijk hebt verkeerd, en ze laten je nooit in de steek in moeilijke tijden. Maar heb je echt een beste vriend nodig?

Eerlijke meningen – Een beste vriend is de beste bron voor een eerlijke mening wanneer je er een nodig hebt. Omdat ze je ware capaciteiten en potentieel kennen en ze altijd wensen dat je beter wordt, zullen ze je nooit valse complimenten geven om je een plezier te doen.

Je kunt jezelf zijn – Wat een vrij gevoel om niet te hoeven buigen voor groepsdruk. Je kunt jezelf zijn. Genoeg gezegd.

Waardeer en motiveer jezelf– Soms heeft iedereen iets of iemand nodig die als motivatiemiddel kan fungeren en zijn zelfrespect kan vergroten. De menselijke waardering is de sleutel tot menselijke groei, en het gevoel van eigenwaarde en erkenning van een persoon is belangrijk voor die groei. Veel van deze psychologische behoeften kunnen worden vervuld door een beste vriend. Als je teleurgesteld bent in jezelf, is een beste vriend er om je te herinneren aan je ware waarde, en om al je goede werk te erkennen en te waarderen.

Biedt onvoorwaardelijke ondersteuning – Een beste vriend kan de ruggengraat van jouw succes zijn, zelfs als je in het donker blijft, en je hebt hun constante begeleiding en ondersteuning nodig. Ze kunnen je de richting wijzen als je die zelf niet kunt zien en ze kunnen je zelfs weer op het goede pad brengen als je ooit verdwaalt. Hun steun is iets dat je altijd zult koesteren.

Brainstromen en inspiratie opdoen

Vaak kan de werveling van gedachten in ons hoofd pas een duidelijke uitweg vinden als we onze vele ideeën of problemen hardop uitspreken. De aandacht van een liefdevolle getuige kan het ongrijpbare tastbaarder maken. Hoewel privé-activiteiten zoals meditatie, kunst of schrijven krachtige hulpmiddelen zijn om onze innerlijke wereld uit te drukken, kan het delen met een ander mens de kanalen echt openen. Brainstormen is een krachtige praktijk in het gezelschap van een grote vertrouweling.

Alleen al door hun interesse en enthousiasme kunnen ze je helpen. Hun aandachtige energie kan vaak onze beste ideeën in tastbare vorm naar voren brengen. De vage vormen in ons hoofd kunnen eindelijk duidelijk worden geïdentificeerd wanneer we ze uitspreken voor onze vertrouwelinge. Als er veel creatieve synergie is, komen er geweldige ideeën van beide partijen. In plaats van transpiratie is het een flinke dosis inspiratie. In plaats van een werksessie is het een speelsessie!

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor nadere informatie.

Zij hebben reeds hun IT-doelen behaald.