• 100% tevredenheid gegarandeerd!
  • Kantoorautomatisering: Microsoft Office
  • ICT team: 24x7training™

Power BI: De kracht van data-analyse voor bedrijven

QM-afbeelding8

Power BI is een krachtige zakelijke intelligentie tool ontwikkeld door Microsoft, die bedrijven helpt om betere beslissingen te nemen door middel van data-analyse. Het is een complete suite van zakelijke analysetools die gebruikt kunnen worden om gegevens vanuit verschillende bronnen te verzamelen, te verwerken en te visualiseren. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken van Power BI bespreken en hoe het bedrijven kan helpen hun gegevens te benutten om betere zakelijke beslissingen te nemen.

Verzamelen van data

Een van de belangrijkste kenmerken van Power BI is het vermogen om gegevens vanuit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren in één enkel platform. Hierdoor kunnen bedrijven gegevens verzamelen van verschillende systemen en applicaties, zoals Excel, Google Analytics, Salesforce, SharePoint en vele andere. Bovendien biedt Power BI ook de mogelijkheid om data uit cloud-gebaseerde opslag zoals OneDrive en Azure te integreren.

Verwerken van data

Nadat de gegevens zijn verzameld, biedt Power BI de mogelijkheid om deze gegevens te verwerken. Gebruikers kunnen de gegevens transformeren, manipuleren en modelleren om betere inzichten te krijgen. Power BI ondersteunt ook krachtige querytaal zoals DAX (Data Analysis Expressions) om complexe gegevensberekeningen uit te voeren.

Visualisatie van data

Het visualiseren van gegevens is een cruciaal onderdeel van zakelijke intelligentie. Power BI biedt een breed scala aan visuele tools, waaronder grafieken, tabellen, kaarten, trechters, treemaps en meer. Met deze tools kunnen bedrijven hun gegevens inzichtelijk maken en betere beslissingen nemen op basis van de inzichten die ze krijgen.

Dashboarding

Power BI biedt ook de mogelijkheid om dashboards te maken en deze te delen met anderen. Dashboards bieden een hoog niveau overzicht van belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) van het bedrijf. Het biedt ook de mogelijkheid om aangepaste metrieken te definiëren en waarschuwingen in te stellen, zodat gebruikers snel kunnen reageren op veranderingen in de gegevens.

Power BI

Samenwerken en delen

Power BI is ontworpen voor samenwerking. Gebruikers kunnen rapporten en dashboards maken en deze delen met anderen. Hierdoor kunnen teams samenwerken aan de analyse van de gegevens en betere beslissingen nemen. Power BI biedt ook de mogelijkheid om beveiligingsrollen en toegangsbeperkingen te definiëren, zodat bedrijven de toegang tot gegevens kunnen beheren en de vertrouwelijkheid kunnen waarborgen.

Mobiele app

Met de Power BI mobiele app kunnen gebruikers gegevens onderweg bekijken en analyseren. De app biedt toegang tot dezelfde rapporten en dashboards als op het desktop platform. Hierdoor kunnen gebruikers altijd en overal toegang hebben tot de meest recente gegevens en en inzichten, wat bijdraagt aan een snellere reactie op veranderingen en een betere besluitvorming.

Microsoft Power Platform voor zakelijke applicaties

Microsoft Power Platform is een suite van tools waarmee bedrijven krachtige zakelijke applicaties kunnen ontwikkelen, analyseren en automatiseren met behulp van low-code/no-code technologie. De cursus Power BI is een uitstekende manier om te leren hoe u gegevens kunt verzamelen, analyseren en inzichtelijk maken. Door het volgen van deze cursus kun je de kracht van data-analyse ontdekken en waardevolle inzichten verkrijgen om jouw bedrijfsvoering te verbeteren.

Conclusie

Power BI is een krachtige tool voor bedrijven die gegevens willen verzamelen, analyseren en inzichtelijk maken. Het biedt een breed scala aan functionaliteiten die kunnen helpen bij het identificeren van trends, het maken van voorspellingen en het nemen van datagestuurde beslissingen. Door het gebruik van Power BI kunnen bedrijven hun gegevens beter benutten en waardevolle inzichten verkrijgen om hun bedrijfsvoering te verbeteren.

Zij hebben reeds hun IT-doelen behaald.